miércoles, 22 de octubre de 2014

PRIMERES OBSERVACIONS

Estem treballant els insectes pal (Nom científicLeptynia hispanica - Família: Phasmatidae), s’anomenen així perquè la seva estratègia per sobreviure és confondre’s amb pals. Encara que hi ha alguns que si assemblaven més que altres, sobretot pel color que predomina en ells. Per això, vam decidir buscar el perquè d’aquest fet i vam trobar que eren certes les nostres sospites, ja que el cos d’aquests varia de color depenent de l’edat: si són joves tenen un color més verdós però es van tornant més marronosos a mesura que es van fent adults (tarden sis mesos a fer-se adults i només viuen un any). Però també són capaços de variar el color en funció dels tons que tingui la vegetació del seu entorn, per així passar desapercebut.

"Membranes"
Podríem definir els insectes pal com un "insecte amb el cos allargat, prim i amb una gran quantitat de punts foscos el seu cos". Està dividit en tres parts: cap, tòrax i abdomen. I al final del cap dues antenes llargues i primes. A més a més, per desplaçar-se utilitzen les 6 potes, les quals estan dividides en 6 segments, i al final d’aquestes podem trobar unes membranes, que hem observat, que les usen per poder agafar-se a les fulles o branques. No obstant això,  alhora de moure’s també ho fan a partir d’un balanceig que els serveix per confondre’s amb fulles o branques que el vent mou. Aquí ho podem observar:



Hem observat que durant el dia es mouen poc, i és perquè són animals nocturns. Durant el dia no s’allunyen de la planta que els dóna aliment i esperen que arribi la nit per alimentar-se. Una curiositat que hem trobat és que els insectes pal joves poden recórrer grans distàncies, però els adults es tornen peresosos i no es mouen més de tres metres. A més, hem pogut observar que acostumen a estar bastant separats entre ells.

"Heures"
L’anterior dia vàrem haver de canviar el terrari, ja que ja hi havia una gran quantitat d’excrements i a més les fulles estaven bastant rosegades. Per això vam anar a buscar “heures” que són les fulles amb les que s’alimenten. Però vam voler agafar de diferents tonalitats, per poder comprovar si hi havia alguna preferència a l'hora d’alimentar-se. Però havíem d’anar amb molta cura, ja que dins el terrari també tenim ous d’insectes pal, per tal de poder veure el seu creixement i l’evolució que pateixen. Així que al tractar el tema vam preferir saber quan poden tardar i la resposta va ser d’uns dos o tres mesos en néixer.

No obstant això, vam voler investigar sobre el tipus de reproducció que segueixen i vam trobar una pàgina que explicava molt bé la reproducció dels insectes pal. Resulta que, efectivament, tenen: 


  • Reproducció sexualel mascle fecunda la femella, però aquesta pot guardar l'esperma durant uns mesos per poder fertilitzar els òvuls temps després d’haver-se dut a terme l’aparellament.

  • Reproducció asexual: les femelles que ponen ous donen a llum nous individus No és efectiu en el 100% dels casos, però sí en una gran part d'ells. Com a curiositat, els individus creats per partenogènesi triguen més temps a néixer.

Així que esperem tenir sort i que alguns ous ja els hi quedi poc per néixer, per així poder fer un treball d’investigació més curos i efectiu.



No hay comentarios:

Publicar un comentario